Medlingsinstitutet är en myndighet under arbetsmarknadsdepartementet med uppgift att verka för en väl fungerande lönebildning, medla i arbetstvister samt ansvara för den officiella lönestatistiken. Vi är en liten arbetsplats med ett tiotal medarbetare. Verksamheten leds av en generaldirektör och vårt kontor finns i Gamla Stan i Stockholm.

Arbetsuppgifter

Dina främsta arbetsuppgifter är att systematisera och analysera träffade kollektivavtal om löner och allmänna villkor samt ta fram underlag åt myndigheten inför, under och efter pågående avtalsförhandlingar. En viktig uppgift är att förstärka myndighetens analys av avtalsfrågor som rör försäkringar, omställning, pension och utbildning med mera.

Du medverkar i konferenser och seminarier som Medlingsinstitutet anordnar samt i produktionen av rapporter och övriga skrifter. Du förutsätts också kunna företräda Medlingsinstitutet på seminarier och konferenser arrangerade av andra organisationer då en viktig del av vår verksamhet är att sprida kunskap om den svenska arbetsmarknadsmodellen och förutsättningarna för en väl fungerande lönebildning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av kvalificerat analys- och utredningsarbete med inriktning på arbetsmarknads- och lönebildningsfrågor. God kunskap om det svenska kollektivavtalssystemet och lönebildnings-, avtalsförsäkrings- och omställningsfrågor är ett krav. Praktisk erfarenhet av att strukturera stora mängder information är meriterande.

Du har en utbildning med samhällsvetenskaplig inriktning med lägst kandidatexamen, t.ex. inom juridik eller ekonomi alternativt motsvarande kompetens som vi bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av analys- och utredningsarbete eller av kvalificerad förhandlingsverksamhet. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig pedagogiskt i tal och skrift liksom förmåga att självständigt planera och genomför analysarbete.

Tillträde och anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, tillträde sker enligt överenskommelse. Medlingsinstitutet tillämpar individuell lönesättning.

Ansökan

I den här rekryteringen samarbetar vi med Adecco. Ansök här med CV och personligt brev senast den 29 april 2022.

Frågor om tjänsten besvaras av Irene Wennemo, generaldirektör, e-post: irene.wennemo@mi.se  tel. 08-545 292 41 och Christian Kjellström, nationalekonom, e-post: christian.kjellstrom@mi.se tel. 08-545 292 46.

Övriga frågor besvaras av Tiina Virtanen, e-post: tiina.virtanen@mi.se tel. 08-545 292 49.

Vi har valt annonseringskanaler för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare.

Välkommen med din ansökan!