Arbetsuppgifter:

En central arbetsuppgift är att analysera lönebildning och den svenska arbetsmarknadsmodellens funktionssätt i Sverige. I detta ingår att analysera kollektivavtalstäckning och löneutveckling i Sverige och andra länder.

I arbetsuppgifterna ingår att bearbeta makro- och mikrostatistik, delta vid presentationer samt att medverka i arbetet med Medlingsinstitutets rapporter och uppdrag.

Kvalifikationer:

Du har akademisk examen i ekonomi, statistik eller annat samhällsvetenskapligt ämne och har gedigen erfarenhet av kvalificerad statistikbearbetning. Det är meriterande att ha arbetat med detta i annan statlig myndighet eller liknande.

Du ska vara förtrogen med att hantera, bearbeta och analysera kvalificerad statistik och stora datamängder. Erfarenhet av att arbeta med lönestatistik, mikrodata och tidsserieanalys är meriterande.

Det är meriterande att ha kunskap om och erfarenhet av att analysera och kommunicera resultat angående den svenska arbetsmarknaden, liksom kunskaper om och intresse för den svenska arbetsmarknads­modellen och parternas roll i denna.

Ett krav är att du uttrycker dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Du har en analytisk läggning, är noggrann, har god samarbetsförmåga och kan arbeta under perioder med tidspress.

Medlingsinstitutet har återkommande internationella kontakter varför du förutsätts ha goda kunskaper i engelska.

Ansökan:

Ansök med CV och personligt brev senast den 24 februari 2023 till info@mi.se
Ange diarienummer 2023/19 i ämnes­raden för e-post. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Medlingsinstitutet tillämpar individuell lönesättning och sex månaders provanställning.

Frågor om tjänsten besvaras av generaldirektör Irene Wennemo, e-post: irene.wennemo@mi.se eller tel. 08-545 292 41 och övriga frågor av Sanna Nilsson, e-post: sanna.nilsson@mi.se eller tel. 08-545 292 48

Vi har valt annonseringskanaler för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare.

Välkommen med din ansökan!

Om Medlingsinstitutet:

Medlingsinstitutet är en myndighet under Arbetsmarknadsdepartementet med uppgift att verka för en väl fungerande lönebildning, medla i arbetstvister samt ansvara för den officiella lönestatistiken. Vi är en liten arbetsplats med ett tiotal medarbetare. Verksamheten leds av en generaldirektör och kontoret finns i Gamla stan i Stockholm.

Länkar:

Om oss

Prenumerera på Medlingsinstitutets månadsvisa nyhetsbrev (via Get a Newsletter)