Arbetsuppgifter

En central arbetsuppgift är att analysera lönebildningen i Sverige och andra relevanta länder.

I arbetet ingår att analysera utvecklingen i omvärlden avseende lönebildning och andra frågor av betydelse för förhållandena på den svenska arbetsmarknaden. En annan arbetsuppgift är att bevaka utvecklingen av organisationsgraden i Sverige och andra länder. I arbetsuppgifterna ingår även att delta vid presentationer samt att medverka i arbetet med Medlingsinstitutets rapporter och uppdrag.

Kvalifikationer

Du har akademisk examen eller motsvarande, gärna med inriktning nationalekonomi. Du ska vidare ha gedigen erfarenhet av kvalificerat utredningsarbete. Det är meriterande att ha erfarenhet från Regeringskansliet, utredningsväsendet och från parternas organisationer.

För att komma i fråga för tjänsten ska du ha god kunskap om den svenska arbetsmarknads­modellen, parternas roll i denna och systemet för kollektivavtalsförhandlingar.

Du ska vara väl förtrogen med att hantera och analysera statistik.

Ett krav är att du uttrycker dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Du har en analytisk läggning, är noggrann, har god samarbetsförmåga och kan arbeta under perioder med tidspress.

Medlingsinstitutet har återkommande internationella kontakter varför du förutsätts ha goda kunskaper i engelska.

Ansökan:

Välkommen med ansökan och meritförteckning senast den 17 februari 2020 till info@mi.se eller Medlingsinstitutet, Box 1236, 111 82 Stockholm. Ange diarienummer 2020/10 i ämnes­raden för e-post eller på kuvertet. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju.

Medlingsinstitutet ser gärna kvinnliga sökanden till tjänsten för en jämnare könsbalans. 

Anställningen är tillsvidare på heltid. Frågor om tjänsten besvaras av generaldirektör Irene Wennemo, e-post: irene.wennemo@mi.se eller tel. 08-545 292 41 och övriga frågor av Tiina Virtanen, e-post: tiina.virtanen@mi.se eller tel. 08-545 292 49

Vi har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare.


Medlingsinstitutet är en myndighet under Arbetsmarknadsdepartementet med uppgift att verka för en väl fungerande lönebildning, medla i arbetstvister samt ansvara för den officiella lönestatistiken. Vi är en liten arbetsplats med ett tiotal medarbetare. Verksamheten leds av en generaldirektör och kontoret finns i Gamla stan i Stockholm.